PERTANDINGAN MENULIS SURAT KEPADA PERDANA MENTERI.

Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Pos Malaysia Berhad dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia serta Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan Kementerian Pelajaran Malaysia bersama menganjurkan Pertandingan menulis surat kepada Perdana Menteri. http://www.skmm.gov.my/ViewWhatIsNew.asp?cc=39258976&winrid=72036381

Haa..dah ada peluang untuk murid-murid dan pelajar kita menunjukkan bakat dalam bidang penulisan. Akupun kalo ada pertandingan macam ni memangla suka sangat, kalo aku boleh join la. Tapi nak join mesti nk ada orang guide, mana nak dapat borang, mana nak kena post dan sebagainya. Lagi best kalo ada cikgu2 yang sudi bagi guideline mcmana nak buat karangan yang berkualiti. Nak harapkan ibu bapa, dorg pun x tahu sangat benda mcm ni. Tapi itu kisah dulu…jarang ada cikgu yang bersungguh2 kalo pertandingan luar mcm ni, akibatnya putih mata saja tengok orang lain dapat hadiah. Biasanya yang dapat hadiah tu dari sekolah2 bandar la, sbb cikgu dorang alert.

Dan skang, ada pulak pertandingan macam ni..dari hari tu lagi aku dah tahu. Rasa semangat sangat nak suh anak2 aku join. Maybe dah ada rakan setugas yang dah ketengahkan hal ni…hopefully ada la yang berminat untuk amik bahagian.

Untuk syarat-syarat pertandingan, boleh rujuk sini.

Advertisements

2 thoughts on “PERTANDINGAN MENULIS SURAT KEPADA PERDANA MENTERI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s