Ogos datang lagi

happy 11th anniversary

ps: hmm..pepagi lg da siapkan entry ni, pjg lebar, fully english lagi. Sekali bl publish ..ilang.Angin jek. So jgn biarkan angin tu merosakkan sambutan 11 tahun ulangtahun aku ngan En. Khairul. Just chill up.

Advertisements

Misteri…

Dear Diary,

Misteri sungguh perasaan ini…kadang2 bila terlintas di fikiran, akan ada satu perasaan yang sangat mencengkam. Kadang2 rasa perit itu datang, rasa pedih itu menyucuk…rasa sakit itu melarat.

Sakit…sakit sungguh rasa kali ini.

Rasa sakit yang enggan aku hiraukan…dan aku biarkan ianya melarat…rela aku biarkan ianya melarat.

Kerana aku yakin…

Sakit yang x bertepi ini ada ubatnya.

~MMPR~

Saya semakin muda!

Assalamualaikum…

Bagaimana saya menjelaskan tarikh lahir saya hampir setiap kali bila saya ditanya, kecuali bila pertanyaan itu berlaku dalam situasi yang formal..?

Contoh soalan:

Bila tarikh lahir ko? atau, Bila awak dilahirkan…atau lain2 jenis soalan.

Biasanya saya akan jawab begini;

Saya dilahirkan pada awal permulaan musim bunga, saat bunga sedang kembang mengharum, pada permulaan bintang aries, kambing gurun yang gagah dan tegap, serta pada pukul 8.00 pagi, saat matahari sedang cantik memancarkan cahayanya, nyaman dan indah.

Sebab itu saya seorang yang suka tersenyum dan menyenangkan, ibarat indahnya bunga2 yang berkembang, saya seorang yang kuat dan degil sepertimana kambing gurun itu, dan saya seorang yang periang dan menceriakan, sepertimana indahnya pancaran cahaya matahari pagi.

Dan tahun ini saya sekali lagi bertuah, tarikh lahir saya jatuh pada hari sabtu, sepertimana saya dilahirkan pada 28 tahun yang lalu.

Dan…bila dibaca statement kat atas, tentu sahaja kalian boleh menilai saya ini seperti orang yang macam mana…?

POYO! Ha ha.

Mmm..dan hari ini, seperti yang telah dirancang semenjak Disember lagi, saya sudah berada di Cameron Highland. Secara tak langsung, menyambut hari lahir saya, dengan ditemani bunga2 segar di sini, pada hari Sabtu dan pada pukul 8 pg, menyaksikan indahnya pancaran cahaya matahari pagi yang mendamaikan.

Ini adalah scheduled post. Jadi saya boleh menaip entry lbh awal.

Melangkah ke usia 28 tahun..hmmmm…apa ye harapan saya? Ada..mmg ada. Cuma biarlah rahsia…ceh.

Oklah, Rancangan 5 Tahun saya dalam proses perangkaan. Masih belum di finalize, sbb ada bbrp perkara yang belum pasti lg nk buat sekarang ke nak dikemudiankan..he he. Supaya tak pening, better jgn citer byk2. Should stop now. Kan melalut lak.

P/S: Lagi 2 thn nak melangkah ke 30 thn. Orang yang dah berumur 33 tahun, apa agaknya yang dia rasa..ke tak kisah?

Stare but not too long..

Assalamualaikum…

I have a friend that is going to be a mummy soon. A very old friend actually, member kamcing since our old time at UUM. In our group, thera are 4 of us. Me, Ani, Neri and Nad. Now, we were separated, following our path differently. Plus, we all married and have our own family.

In 4 of us, lucky I’m not the first person who got married. It is Ani, she have been married since her study in UUM, but none of us knew about this. Kata member tapi hampeh kami x dibagitau. Reason, she afraid that we will not bother her anymore. Apadaaa.. Dah grad baru tahu.

Now, Ani is a teacher at Terengganu, Neri, officer in private company, and Nad, a lecturer at UITM Dungun. Hey, she is my nearest competitor during our study. (Tu yang rasa tercabar tu)

Ok, back to my topic, about going-to-be-mummy. We had a long chat on Tuesday (I think, forgot the day already). Sonok sakan dia. Married on 2008. And now her pregnancy is about 3 months (13 minggu katanya). Happy ok, to hear a friend of mine is going to establish her own family. She is the last person yang akan dapat baby in our group. Orang pertama tentula aku, although aku kawin kemudian dari Ani. Then baru Ani (now two), Neri (she got twins..walhal dia dan abang dia xde sejarah kembar. Nak kena blaja nih…hehe) and soon my friend, Nad.

Hey, I am a makcik now. Sounds too old bila all of your friends are already have a child. But it’s ok. Seronok, nanti masing2 akan mula bercerita tentang anak..anak..and anak.

So for Nad, I emailed her a few pics of baby. Those are the pics that I got from one of my friend (yang aku kenal secara maya) long time ago, during my first pregnancy. Those pics were so cute. I’m sure my friend will love it so much. So for me, sesambil email kat orang, I took a chance to usha2 those pics. Buka besar2, Kakak is standing beside me, straight and still, seronok tengok gambar baby yang cute. While Adif, macam paham je tengok gambar comel tu. He walks around me, and when I turn to new pic, he will comes again and smile, laugh..so excited. (Ko nape dik?)

Comel ok gambar budak2 kecik tu. There a few of them yang memang aku tengok tiap2 hari masa pregnantkan kakak. But I choose yang nampak macam Melayu sikit. Of course you don’t want your child to look like somebody else, besides you and your husband. Harusla nanti berlaku kesangsian terhadap baby yang dilahirkan nanti.

att2dovv1

 baby1

baby2

Comel kan? Sapa yang nak gambar baby, please email me. I have a lot. Tapi untuk first baby je la, aku tengok gambar2 ni. Second baby, I just let it to the fate. Ini teori saja, at last our baby akan follow muka kita juga. Untuk yang third….mmm…maybe I just tengok and tenung at one photo only.

Eh! Berangan pulak.

P/S: Aku tau sapa yang excited sangat bila tengok gambar2 baby ni. Teh..jangan ngelat.

Port Dickson?

Dear Diary,

Dia berada di Port Dickson, dan saya sangat merindui dia. Beberapa hari di sana, maka beberapa hari juga saya jadi tak keruan. Sibuk betul dia, sampaikan saya tak boleh menghubunginya. Kadang saya terasa juga. Tapi, nanti saya akan dapat jawapannya. Sesekali terfikir juga, agak2 dia jumpa yang lain yang lebih ayu? Gile kan apa yang saya fikirkan. Tapi, inilah kami. Manis rasanya. Manis dalam pahit..hi hi. Sungguh mencabar ye!

Sekian.

p/s: lelaki teristimewa itu….

Lalu nak jugak post lagu ni..

Kekasih Gelapku-ungu

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Ku tahu ku takkan selalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Ku tahu ku takkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang ku cari selama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu ku berikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku..

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Ooh..

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Bila dengar lagu ni kan…macam2 yang aku rasa. Syok ade, nyampah ada, kelakar pun ada. Memula dengar lagu ni masa kat IPRM. Wah, kemain aku jatuh chenta ngan lagu ni, sbbnya perenggan pertama tu yang mcm jiwang karat sangat, tp tak perasaan sepenuhnya. Lelama dgr barula mcm, eh, kekasih gelap? Terus cam nyampah.

Kelakar pulak bila ingatkan aku ngan sorang kwn duk komen psl lagu ni sampaikan ada orang terasa hati. Ingatkan kitorang sindir dia. Hehe. Takla, kitorg komen lagu ni je.

Tapi sekarang, aku malas nk nyampah ngan lagu ni dah. Lirik dia mmg best, melodi dia menarik. Biaqla isi dia tu mcm tu, janji blh enjoy dgr lagu ni. Nyampah2 pun aku dgr juga lam radio ke cd ke laptop ke. Kadang ulang balik 2 3 kali. Nyampah apa macam tu?

Paling suka kat bahagian;

Ku tahu ku takkan selalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Ku tahu ku takkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang ku cari selama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu ku berikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku..

Asal dgr part tu je, syahdu tetiba. Ayaq mata meleleh. Ni la orang kata penghayatan tinggi. Muahaha.

Skang duk syok dgr lagu Tercipta Untukku, juga nyanyian ungu.

Tapi takdela aku layan lagu gitu je semata2. Layan juga Linkin Park. Nasyid ke…kan. (ayat nak amik ati)

P/S: jangan duk meneka2 aku tujukan lagu ni pada sapa. Memang aku tujukan pada kekasih “gelap”ku.